Суші та роли: особливості споживання

Суші й роли – японські страви, що полонили жителів багатьох країн. Українці також не залишилися до них байдужими. Вони часто замовляють суші Київ з доставкою від БагатоЛосося, адже там готують найсмачніші страви. І от, кур’єр приносить пакуночок з улюбленою їжею. Що ж з ним робити далі? Гарне питання, адже далеко не кожна людина знає та вміє правильно споживати роли. Не біда, засвоєння деяких правил додасть вам впевненості в колі рідних та знайомих. Ви будете почувати себе комфортно навіть у ресторані.

Щоб споживати японську їжу, варто обирати спеціальні палички. Так, користуватися ними буде складно, але це на початку. Трішки практики і, ви зможете професійно керувати приборами. Що треба робити:

  • одну паличку слід затиснути великим та безіменним пальцем;
  • іншу паличку тримають паралельно до першої на відстані в 1,5 см;
  • суші кладуть на бік;
  • використовуючи палички, їх піднімають та занурюють в соус.

Щоб роли стали особливо соковитими, слід тримати їх в соєвому соусі 4 секунди. Роли розраховані на один чи два укуси. Суші ж у будь-якому випадку заведено класти цілими до рота.

Ніколи не варто нанизувати суші на палички. Подібний прийом призведе до негативної реакції з боку суспільства. Якщо ж вирішили таким чином перекласти роли з загальної тарілки, краще проведіть маніпуляції за допомогою тих же паличок, але просто зафіксувавши рулет їх зворотнім боком.

А як щодо імбиру: їсти чи не їсти, або як його їсти? Задача даної приправи – освіжити смакові рецептори. Імбир подають до японських страв, щоб споживач зміг відчути все смакове різноманіття. А оцінювати, безумовно, є що, варто лише ознайомитися з асортиментом страв на сайті БагатоЛосося, що приготовані зі свіжих та якісних продуктів, відповідно до затверджених рецептів. Звільніть свій час, щоб витратити його не на готування їжі, а на більш цікаві та нагальні справи!

Порядок споживання японських страв

Суші та роли їдять лише в певному порядку. Це важливо, якщо людина хоче насолодитися трапезою та відкрити для себе все багатство смакових відтінків. Що треба з’їсти в першу чергу? Сашимі мають особливо тонкий смак. Їх з’їдають найпершими. Наступними варто їсти макі, адже вони мають в своєму складі водорості, консистенція яких обов’язково зміниться від тривалого очікування. Спочатку їдять страви з нежирної риби, поступово поглинаючи більш жирні шматочки.

Обожнюєте суші? Їх поїдають тільки цілими. Японці вважають некультурною людину, яка відкусила шматочок, а потім поклала суші на тарілку, тож варто уникати подібної помилки. Що ж робити, коли не виходить розжувати суші в цілому вигляді? В такому разі, хоч не бажано, але можна відкусити від них шматок. Залишок рола тримають паличками чи руками. Його слід з’їсти якомога швидше. Компоненти страви, поєднуючись між собою, створюють той неперевершений смак, який так цінують прихильники японської кухні. Відкусивши шматочок, легко порушити композицію.

Суші, соус та саке

Соєвий соус вважають одним із головних додатків до суші. Так і є, але неправильне його споживання здатне створити реальну проблему. Що треба робити? В мисочку слід налити невелику кількість соусу. Додавши забагато, ви ризикуєте залити все навколо, коли будете занурювати суші в рідину. Якщо ж вона закінчиться, завжди можна долити ще. Соусу повинно бути мало – рівно стільки, щоб підкреслити смак страви, занурювати яку варто боком з рибою. Ніколи не змішуйте його з васабі, щоб випадково не створити неймовірно пекучу композицію, що, до речі, вважається некультурним в Японії. Суші дозволять вам відчути неймовірне задоволення, якщо споживати їх правильно.

А як щодо саке? Дійсно, куди ж без цього популярного напою! Його п’ють після їжі чи до неї. Якщо шукаєте напій, який можна пити під час їжі, надайте перевагу чомусь іншому – білому вину чи сухому шампанському, пиву або ж навіть зеленому чаю. Це оптимальний вибір для збагачення смаку суші/ролів. Замовляйте їх на сайті БагатоЛосося, щоб пізнати всі відтінки якісної та вишуканої їжі!

Вернуться назад